marți, 13 mai 2014

Bookfest 2014

Bookfest-ul este foarte aproape de incepere.Peste aproape doua saptamani de zile,trebuie sa inceapa marele Bookfest 2014!Bookfest se va desfasura intre 28 mai 2014-1 iunie 2014.
In anul acesta,tara invitata va fi Polonia!Polonia a fost invitata de Bookfest prin Institutul Polonez.
Anul acesta nu se va putea desfasura organizarea evenimentului in Pavilionul Central.Nu stiu care este motivul,dar in Pavilionul Central parca este alta viata,sunt toate edituriile la un loc.
Evenimentul va fi organizat in pavilioanele:C1,C2 si C4.Odata pe an se serbeaza Bookfest.
Vara este Bookfest si in toamna este Gaudeamus.Eu personal merg la ambele festivaluri sa fac poze.


Bookfest-ul este un proiect romanesc,cu care ne mandrim noi romani.Gaudeamus-ul la fel.
Am intrat putin pe site-ul lor,si am observat ca nu prea are toate informatiile date,conform prezentarii facute.Dar nu aceasta este o problema,important este ca se organizeaza an de an.
Bookfest-ul are ceva vechime in Romania,este din 2006.Evenimentul are ca scop,cunoasterea si citirea cat mai mult in Romania.Se vor prezena diverse edituri cu renume,dar si mai slab cotate.
Timp de 5 zile,de Romania se va vorbi frumos in strainatate.Romania trebuie sa se mandreasca in strainatate,cu Bookfest si Gaudeamus.Edituriile vor putea vinde carti foarte multe.Deja a inceput publicitatea prin mass-media.


Eu personal ma bucur ca Romania poate sa organizeze acest eveniment.Nu este chiar asa usor sa organizezi un mare targ de carti.Cand am avut timp liber am fost cu placere.Anul acesta,ma voi duce din nou.Cred ca marea majoritatea a vizitatorilor,va fi din Bucuresti.Intrarea mai mult ca sigur,va fi 5 lei.Au fost ani cand intrarea a fost si libera,doar sa vina lume cat mai multa,si evenimentul sa devina cat mai cunoscut.
Am intrat pe site-ul celor de la Romexpo,si am vazut ca sunt alte evenimente organizate in acesta perioada cu Bookfest 2014.